Αναζήτηση
Filters
Close
RSS

Καταχωρήσεις ιστολογίου του '2022' 'Οκτώβριος'

0
ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Τα γούρια αποτελούν πανάρχαια συνήθεια που διατηρείται στον χρόνο και φτάνει μέχρι και τις μέρες μας. Τα γούρια είναι αντικείμενα που κρύβουν κάποιον συμβολισμό και τα δωρίζουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα σε κάθε νέο ξεκίνημα ώστε να τους φέρουν τύχη,ευημερία,προστασία και δύναμη. Το κάθε γούρι φέρει την δική του ιστορία και τον δικό τους συμβολισμό. Αφού είμαστε στα τέλη του έτους τα γούρια του 2023 έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και εμείς σας εξηγούμε την σημασία του καθενός, καθώς πλησιάζει ο καιρός να ευχηθούμε στους αγαπημένους μας χαρούμενο και δημιουργικό 2023!

 ΡΟΔΙ

Το ρόδι είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό γούρι ιδίως την Πρωτοχρονιά. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε το έθιμο να σπάνε ένα ρόδι πριν να κατοικηθεί ένα νέο σπίτι, έθιμο το οποίο είναι σύνηθες ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το ρόδι λοιπόν συμβολίζει την καλοτυχία, την γονιμότητα, την αφθονία και γι’αυτόν το λόγο είθισται να σπάμε ένα ρόδι στο κατώφλι της πόρτας ώστε να είναι καλότυχο το νέο έτος.

rodi gourikleidi gouripetalo gouri

ΚΛΕΙΔΙ

Το κλειδί είναι και αυτό από τα πιο γνωστά γούρια το οποίο έχει επίσης τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τα κλειδιά τυχερά καθώς αποτελούσαν το μέσον που ξεκλείδωνε την πόρτα της ζωής και  την «πόρτα» από την οποία οι ευχές οδηγούνταν προς τους θεούς.Στην εποχή μας το κλειδί συμβολίζει το κλειδί με το οποίο θα ανοίξουμε τις «πόρτες» της ζωής μας καθώς και της ευτυχίας.

ΠΕΤΑΛΟ

Το πέταλο είναι άλλο ένα εξίσου γνωστό γούρι . Συμβολίζει την δύναμη,την τύχη και την ευτυχία. Το πέταλο συνηθίζεται να είναι μεταλλικό και τo κρεμάμε πίσω από την πόρτα του σπιτιού με το άνοιγμα προς τα πάνω. Λέγεται επίσης ότι εάν κάποιος βρεί τυχαία ένα πέταλο αλόγου θα του φέρει μεγάλη ευτυχία και καλοτυχία.

ΜΑΤΙ

Το μάτι είναι ένα από τα γούρια που συναντάμε πιο συχνά Οι ρίζες του κρατάνε από την Ανατολή έχει γίνει όμως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας .Το μάτι είναι το πιο γνωστό σύμβολο κατά της βασκανίας και του ματιάσματος.Μας προφυλάσσει δηλαδή από την κακή ενέργεια. Το χρώμα  του είναι το γαλάζιο αν και πλέον συναντάται σε ποικίλες παραλλαγές!

 

ΆΓΓΕΛΟΙ 

Οι άγγελοι είναι ένα γούρι που συνηθίζεται να προσφέρουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι άγγελοι προσφέρουν προστασία σε ένα σπίτι και είναι οι αγγελιοφόροι των καλών νέων!

ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Το δέντρο της ζωής είναι ένα από τα αρχαιότερα και ευρέως διαδεδομένα σύμβολα. Το συναντάμε σε πολλούς πολιτισμούς και αποτελεί ένα σύμβολο παγκόσμιο. Το δέντρο της ζωής φέρνει καλή τύχη,συμβολίζει την αθανασία,την γαλήνη της ψυχής,την αρμονία και την εξέλιξη!

ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Η κολοκύθα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και γνωστά σύμβολα στο FengShui και έχει πλέον καθιερωθεί ως γούρι ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.Οι κολοκύθες είναι σύμβολα της καλής υγείας, της μακροζωίας,της αφθονίας και της ευημερίας.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Το ουράνιο τόξο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Μετά από την καταιγίδα και πριν βγει για τα καλά ο ήλιος εμφανίζεται το ουράνιο τόξο που γαληνεύει και ομορφαίνει τον ουρανό! Το ουράνιο τόξο συμβολίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα υπενθυμίζοντάς μας ότι μετά από κάθε δυσκολία ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι! Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό γούρι που θα γεμίσει το 2023 με αισιοδοξία και ελπίδα!

Μπορείτε να βρείτε τα γούρια του 2023 εδώ: https://www.annassecret.gr/goyria-2023-xristougenniatika-stolidia 

gouria kolokithes